Ana Sayfa PİLAV GÜNLERİ 16.AKPINAR PİLAV GÜNÜ 08.06.2019 19.06.2019 15:13
16.AKPINAR PİLAV GÜNÜ 08.06.2019

GELENEKSEL 16. PİLAV GÜNÜMÜZ 08 HAZİRAN 2019 CUMARTESİ GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Türkiye’nin en eski ve en köklü okulları arasında yer alan Akpınar’da mezunlar için geleneksel hale getirilen ve her yıl düzenlenen pilav günü etkinliğinin bu yıl 16’ncısı gerçekleştirildi.

Bozkırın Çiçekleri Sevgili Akpınarlılar;

Geleneksel Akpınarlılar Bulaşması için 7 Haziran akşamı Akpınarımızda olduk. Yatakhanemizde yatıp ertesi günkü büyük buluşma için nefeslerimizi ayarladık.Akşamleyin Aşık Erdemli ve Aşık Sancak’ın atışmaları ve seslendirdikleri özgün parçalarla coştuk.

8 Haziran’da gerçekleştirilen Akpınar Geleneksel Pilav Günümüzün özel konukları 1969 ve 1989 mezunlarıydı. Bütün katılımcılarla yine Akpınar’ı renklendirdik. Akpınarlılık ruhunu Köy Enstitülerinden günümüze dek birlikte yaşamaya ve yaşatmaya devam ettik. Saat 10.30’da Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Öğretmen Marşının söylenmesi ile etkinlikler başladı.LADER Samsun Şube Başkanı Mahir Sancı açış konuşmasında mezunlarımıza ve misafirlerimize hoş geldiniz diyerek programı başlattı.Sonra, LADER Genel Başkanı Av. Selahattin Aydın bir konuşma yaptı.Akpınar Fen Lisesi Müdürü Muharrem Köse Akpınar Eğitim müzesi salonlarının birine kurucu Müdürümüz Nurettin Biriz’in, diğer salonuna ise derneğimizin kurucu Genel B Başkanı Prof. Dr. Recep Özgütekin’in isminin verildiğini açıkladı.

Kurucu Başkanımız Prof. Dr. Recep Özgültekin, Ladik  İlçe Milli Eğitim Müdürü  Aykan Sancı, Lâdik Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel birer konuşma yaptılar. Belediye Başkanımız Sayın Nuran Yapıcı Özel konuşmasında “İlçemizin hatta ülkemizin güzide okullarından olan Akpınar’ın geleneksel pilav günü etkinliğinde yer almaktan mutluluk duydum. Geleneklere sahip çıkmak müthiş bir şey. Bunların sürdürülmesi, sahiplenmek, aidiyet duygusu, vefa bunlar çok önemli şeyler. Biz bugün burada bunu yaşıyoruz. Bu etkinlikte büyük küçük herkesin emeği var. Bizleri bir araya getiren, bu güzel etkinliği sağlayan herkesi tebrik ederim ve programa katılan tüm mezunlarımıza da teşekkür ediyorum. Okulumuzun verdiği başarılı mezunları görmek bizleri gerçekten onurlandırıyor. Akpınar kuruluşundan bu zamana kadar birçok alanda değerli kişiler yetiştirip, eğitimli ve kültürlü insanları ülkemize kazandırmıştır. Okulumuz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ülkemize yararlı ve faydalı insanlar yetiştirmeye devam edecektir.” dedi.

Etkinliğimizde 1948 mezunu olan Hayri Doğan’ın okulumuzla ilgili hatıralarını anlattı. Uduyla küçük bir konser verdi.1989 mezunlarımızın 30. Yıl buluşması dolayısıyla Nurettin Şimşek bir konuşma yaparak arkadaşlarına ANI BEGELERİNİ takdim etti.50. mezuniyet YILINDA 1969 mezunları sahneye davet edildi. Mezunlar adına Ali Alço konuşma gerçekleştirdi ve ANI BELGELERİNİ sınıf başkanlarına takdim etti.Yine 50.Yıl Mezunlarından Erkut SEVİNDİK’in uduyla verdiği mini konser dinleyenlerin alkışını aldı.FOTOGRAF SERGİSİ ve Müzenin gezilmesinden sonra geleneksel pilav (öğle yemeği) ikram edildi.Öğleden sora 1969 mezunlarından Aşık Erdemli (Sebahattin Dülger) ve 72 mezunumuz  Aşık Sancak (Hasam Sancak) Sazları ve sözleriyle mezunlarımıza ve misafirlere unutulmaz anlar yaşattılar.Ardından 1971 mezunu Cihangir Dülger her yıl olduğu gibi yine Türk Halk Müziğinden örnekler sundu.

Saat 16.00’da Göl Tesislerinde içilen çaylardan sonra gelecek yıl buluşmak dileğiyle bir güzel programın tadıyla dağıldık.Uzakta olsalar bile “Ben de Akpınarlıyım” diyen, şiirler yazan, güzel dileklerde bulunan ağabey ve kardeşlerimize selamlar olsun.Etkinliklerimize destek veren kurum ve kuruluşlara, uzak ve yakından etkinliğimize katılanları yürekten kutluyor, teşekkürlerimi sunuyoruz.Bir özel  teşekkürümüz de  muhteşem ev sahipliği yapan  Akpınar Fen Lisesi Müdürü  sayın Muharrem Köse içindir.Tüm Akpınarlıları, LADER’e maddi manevi destek vermelerini diliyoruz.

WhatsApp ve Facebook sayfalarında hiçbir Akpınar çiçeğini inciltmemenizi ve diğer etkinliklerimizde de birlikte olmayı diliyoruz.

Her şey gönlünüzce olsun…

LADER YÖNETİM KURULLARI