Ana Sayfa ŞUBELERİMİZ Genel Merkez Genel Merkez Haberleri 26.11.2010 ÇAĞDAŞ MÜZİK EĞİTİMİ VE KÖY ENSTİTÜLERİ 18.04.2013 23:46
26.11.2010  ÇAĞDAŞ MÜZİK EĞİTİMİ VE KÖY ENSTİTÜLERİ

26.11.2010 KONU: ÇAĞDAŞ MÜZİK EĞİTİMİ VE KÖY ENSTİTÜLERİ

MODERATÖR : COŞKUN NEHİR (Devlet Opera ve Bale Sanatçısı)
KONUK KONUŞMACI : PROF.FİLİZ KAMACIOĞLU
MARMARA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ

POWER POİNT  SUNUMUN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...KÖY ENSTİTÜLERİNDE (1)

KONUK HAKKINDA BİLGİLER:

1951 yılında Çayeli’nde doğdu. İstanbul Belediye Konservatuvarında piyanoyu Verda Ün’le, armoniyi Ferdi Ştatzer’ le , analizi Ergican Saydam’la çalıştı. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünü bitirdi. 1982 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik eğitimi bölümünde çalışmaya başladı. Yüksek lisans tezini A.Adnan Saygun’la Müzik Eğitimi konusunda yaptı. 1986 yılında Marmara Üniversitesinden Müzik Eğitimi alanında Sanatta Yeterlik derecesi aldı. 1986 yılında yardımcı doçent, 1991 yılında doçent,1999 yılında profesör oldu. Marmara Üniversite Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik bölümü programını hazırlayarak bölüm açılması çalışmalarında bulundu. Lisans düzeyinde Piyano, Müzik Tarihi, Müzik Kültürü ,Lisans Üstü programlarda, Piyano Eğitimi, Piyano Öğretimi, Çağdaş Müzik Eğitimi Kuramları, Sanat Tarihi dersleri vermekte, yüksek lisans ve doktora tezleri,projeler yönetmektedir. Yurt içi ve dışında konserler vermiştir.
Müzik Eğitimi alanında birçok bildirisi ve makalesi bulunmaktadır.

Eserleri;
* Kolay Piyano Metodu. ( Flaş Ajans. 1994)
* Türk Tarihi ve Kültürü’nde “Türklerde Müzik” bölümü. (pegem A yayınları . 2004)
* Beşikdüzü Köy Enstitüsü Hikayesi Bitmedi, İst.Kaveg yay. ( 2007)