Ana Sayfa EĞİTİM AKPINAR 8.KARİYER GÜNÜ 23.11.2018 28.11.2018 21:44
AKPINAR 8.KARİYER GÜNÜ 23.11.2018

AKPINAR 8. KARİYER GÜNü 23.11.2018 TARİHİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Öğrencilerin kariyerlerine yön vermek ve geleceklerine ilişkin yol haritası belirlemek için düzenlenen Akpınar 8.Kariyer Günü 23.11.2018 tarihinde Okulumuz Akpınar Fen Lisesi’nde  kendi alanlarında büyük başarılar elde etmiş çok değerli  mezunlarımızın katılımıyla gerçekleştirildi. Her yıl olduğu gibi bu yılda Konferas salonu tamamıyla doldu.

Bu yıl 8.Kariyer gününe katılan hepsi birbirinden değerli konuşmacılarımız;

İsmail Ünsal – İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili

Mustafa Çödek – Halkbank Genel Müdür Yardımcısı

Kadir Gündoğdu – Ticaret Bakanlığı Tasfiye Hiz. Genel Müd.Yardımcısı

Mehmet Gülsever – Bahçeşehir Koleji İzmir Torbalı Kampüsü İdari İşler Sorumlusu

Prof.Dr.Recep Özgültekin  – Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim üyesi –Lader Kurucu Genel Başkanı

Akpınar kariyer gününe , Ladik Kaymakamı Sayın, Muhammet Çiftçi, Ladik Cumhuriyet Savcıları , İlçe Milli Eğitim Müdürü Aykan Sancı da katılımlarıyla destek verdiler.

Kariyer Günleri etkinliğine katılan mezun konuklarımız konuşmalarında öğrencilere; anılarından başlayarak, kendilerinin ve kurumlarının başarı hikayelerini, bu günlere nasıl geldiklerini, mesleki bilgi birikimlerini ve tecrübelerini aktardı ve öğrencilerin hayata karşı bakış açılarını geliştirmek, yol göstermek ve kariyer planlamalarına yardımcı olmak adına yararlı bilgiler paylaştı.

Daha sonra öğrencilerimizin konuk konuşmacılarımıza yönelttiği sorular ve cevaplarıyla devam etti.

Genel Başkanımız Selahattin Aydın sekizincisi düzenlenen “Kariyer Günleri” etkinliği sayesinde Alanlarında başarı göstermiş mezunlarımız ile öğrencileri bir araya getirerek öğrencilerimizin öz güvenlerini arttırmayı, farklı sektörler hakkında fikir sahibi olmalarını, kariyer kaygılarını azaltmayı, çalışma koşulları ve ilgi duydukları meslekler hakkında bilgi almalarını amaçladıklarını ifade etti.

Okul Öğrenci Başkanı Mustafa Meşhur  söz alarak Derneğimize ve mezunlarımıza öğrencilerimiz adına kariyer günü etkinliği için teşekkür etti.

Ladik Milli Eğitim Müdürümüz sayın, Aykan Sancı kürsüye gelerek  yaptığı konuşmada , okulumuzla gurur duyuyoruz desteklerimiz devam edecek dedi.. Akpınar’ın başarılı mezunlarını aramızda görmekten mutlu olduklarını ifade etti.

Kariyer Günümüze baştan sona kadar katılan Ladik Kaymakamı Sayın Muhammet Çiftci bir konuşma yaparak, Ülkemizin eğitiminde Akpınar’ın ve mezunlarının büyük katkıları olduğunu  belirtti .Böyle güzide bir okulun Ladik  ilçemizde bulunması bizler için önemlidir dedi. Kariyer günlerini aralıksız düzenleyen Derneğimiz yöneticilerine ve okulumuz idaresine teşekkür etti.

Lader  Genel Başkanı Avukat Selahattin Aydın etkinliği gerçekleştiren Samsun şubesi Başkanı Mahir Sancı ve yönetim kurulu üyelerine ,öğrencileremize ve  katılımcılara teşekkür ederek, “Umarım öğrencilerimize iyi bir rol model olmuşuzdur. Çocuklarla güzel bir söyleşi yaptık. Ayrıca Öğrencilerimizin  soruları beni çok mutlu etti.” dedi.

Etkinlik, programa sağladıkları önemli katkılardan dolayı sunulan plaket takdimiyle son buldu.

Okulumuz yemekhanesinde hep birlikte yenilen öğle yemeği sonrası  Samsun Valiliği ve Derneğimiz katkılarıyla açılan Akpınar Eğitim Müzesi gezildi.

Kariyer gününü sunumlarını her yıl olduğu gibi Oktay Karaca gerçekleştirdi.

Etkinliğin Öğrencilerin hedeflerini belirlemesinde farkındalıklarının artmasında ve vizyona sahip olmasında önemli etki yapacağına inanıyoruz .

Bu yıl Konuk konuşmacı olmayı kabul eden , çok değerli mezunlarımza , Kariyer gününün planlanmasında görev alan, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Hayrettin Eryılmaz, Samsun Şube Başkanı Mahir Sancı ve Samsun Şubesi Yönetim Kurulu üyelerine , bizleri yalnız bırakmayan Akpınar Marşı’nın bestecisi müzik öğretmenimiz Sayın Kaya Bekir İşçimen’e teşekkür ederiz.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Kariyer günümüze etkin katılımı sağlayan, Müdürmüz Sayın Muharrem Köse’ye ,Müdür  Baş Yardımcısı Sayın Aydın Bayrak’a ve tüm öğretmenlerimize , öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Lader -Ladik Akpınar Mezun ve mensupları Eğitim ve Kültür Derneği