Ana Sayfa ETKİNLİKLER AKPINAR 5.KARİYER GÜNÜ 25.11.2015 30.11.2015 21:26
AKPINAR 5.KARİYER GÜNÜ 25.11.2015

5.AKPINAR KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİĞİ 25 KASIM 2015 ÇARŞAMBA GÜNÜ LADİK AKPINAR FEN LİSESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Bu yıl 5.si düzenlenen kariyer günü etkinliği Samsun Şubesi Başkanı Abdullah Dede’nin konuşmasıyla başladı.Daha sonra sırayla Ordu Şube Başkanı Bekir Şener,Lader Genel Başkanı Avukat Selahattin Aydın ve Kurucu Genel Başkanımız Prof.Dr.Recep Özgültekin’in konuşmalarıyla devam etti.Daha sonra  alanlarında başarılı olmuş aşağıda isimleri yazılı değerli mezunlarımız konuk konuşmacı olarak kürsüye çıkarak tek tek tanıtıldı.Konuklarımızın sunumlarını takiben soru cevap bölümüne geçildi.

Yaşar PAMUK (Orduspor Başkanı-İşadamı)

Nihal Akpınar ATAY (Eğitimci)

Prof Dr.Okan YEŞİLOT (Marmara Üniversitesi-Tarih Bölümü)

Nail YOLAYDIN (Makina Mühendisi)

Opr.Dr. Fikri ARSLAN (Genel Cerrah)

Sunumlardan sonra Okul Müdürümüz Muharrem Köse söz alarak hem mezunlara hem de öğrencilere seslendi.Son bölümde ise Okul müdürümüz tarafından katılımcılara birer plaket takdim edildi.

Kariyer günlerinin amacı:Öğrencileri meslekleri her yönüyle tanımalarını, doğru hedefler belirleyerek, kişilik özellikleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilinçli tercihler yapmalarını; Onları başarı öykülerine sahip kişilerle buluşturarak, kendilerine örnek alabilecekleri başarılı modeller belirlemelerini ve bu yolda bilinçli çalışma zemini oluşturmalarını sağlamak olarak belirlenmiştir.

KONUK KONUŞMACILARIMIZIN  ÖZGEÇMİŞLERİ

NİHAL ATAY AKPINAR’IN ÖZGEÇMİŞİ

Nihal Atay Akpınar,Eğitim için Okulumuzun arazisini bağışlayan,zamanının Ladik Belediye Başkanı değerli insan Nazım AKPINAR’ın torunudur.

Kendi anlatıNİHAL AKPINAR ATAYmıyla Nihal Atay AKPINAR’ı tanıyalım.

Ailemin ilk çocuğu olarak 1945 yılında Ladik ilçesinde doğdum.İlk ve orta öğrenimimi Ladik ilçesinde tamamladıktan sonra 1961-1962 öğretim yılında AMASYA KIZ ÖĞRETMEN LİSESİNİ kazandım naklimi AKPINAR ÖĞRETMEN OKULUNA aldırarak 1965 yılında oradan mezun oldum.Bu yıl da evlendim.İlk görev yerim Ayvalı Sokağı İlkokuludur.Burada Birleştirilmiş Sınıf Öğretmeni olarak göreve  başladım.Eş durumu  tayini ile o zaman ki ismi Ladik Akdağ İlkokulunda şimdi ki ismiyle 100.Yıl Orta okulundan 1994 yılında 27 yıl hizmet süremle emekli oldum .Bu süre zarfında derece ile Lisans tamamladım.3 çocuğumda benim gibi aynı okuldan yani AKPINAR dan mezun orak benimle aynı şerefli mesleği seçmeleri ve hala devam etmeleri benim gurur kaynağımdır.Mesleğim süresince devletin her kademesinde çalışmış ve çalışan öğrenciler yetiştirdim.Onlarca doktor,mühendis,adli ve askeri erkan başta olmak üzere Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri ve Tapu Kadastro Genel Müdürü olan öğrencim olmuştur.Emeklik sürem boyunca ihtiyaç duyulduğum her an görevime takviye amaçlı geri döndüm.Okuma yazma seferberliklerine gönüllü olarak katıldım.Katılmaya devam etmekteyim.

NAİL YOLAYDIN’IN ÖZGEÇMİŞİNAİL YOLAYDIN

07.11.1977 Samsun ili Kavak ilçesi doğumlu olan Nail YOLAYDIN İlkokulu Büyükçukur Köyü,Ortaokulu 50.yıl lisesi’nde tamamladı. 1994 yılında Akpınar Anadolu Öğretmen Lisesi’nden mezun oldu.Selçuk Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesi’nde okuyarak Makine Mühendisi oldu.

Askerliğini Edirne 55.Mekanize Piyade Tugayı asteğmen olarak tamamladıktan sonra iki sene İstanbul’da mekanik tesisat üzerine çalıştı.2006 yılında memleketi Samsun’a dönüş yaparak kurduğu Yolaydın Mühendislik İnşaat Sanayi ve Limited Şirketi ile ısıtma-soğutma mekanik tesisat alanında faaliyet göstermektedir.

Samsun Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyesidir.

Evli,Ecem ve Selen adında 2 kız çocuğu vardır.

YAŞAR PAMUK’UN ÖZGEÇMİŞİ

1960 yılında Ordu Ulubey’de doğdu . 1976-1981 yılları arasında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Lisans bölümünden mezun oldu. Askerliğini yedek subay olarak yaptıktan sonra, 1983 yılında Malatya Arapkir Lisesine Matematik Öğretmeni olarak atandı. 1987 yılında Ordu Merkez Kuylu İlköğretim Okul Müdürü , 1990 yılında Ordu Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okul Müdür baş yardımcısı, 1993 yılında Ordu Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni , 1994 yılında Ordu Fen Lisesi Matematik Öğretmeni ve Müdür baş yardımcısı olarak çalıştı. 1999 Mahalli İdareler seçimlerinde Ulubey‘de Belediye Başkan adayı oldu.YAŞAR PAMUK

SİVİL TOPLUM FAALİYETLERİ
Öğretmenlik yıllarında Kamu Çalışanları vakfı ve Kamusen e bağlı Türk
Eğitim Sen üyesi olmuş ve teşkilatlanmalarına katkıda bulunmuştur.
1996-1999 Ordu Ulubeyliler Derneği Başkanlığı;
2001-2002-2003 yıllarında Orduspor Kulübü Başkanlığı ve Asbaşkanlığı yapmıştır.
Biodizel üreticileri Derneği(ALbiyobir)nin kurucularındandır.
Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelikleri yapmıştır.
2005 yılında Fiskobirlik Denetim Kurulu Başkanlığına akabinde
2006 yılında Fiskobirlik yönetim Kurulu Başkanlığına Seçilmiştir.
2005-2007 yıllarında %13 ü bedensel engelli olan ülkemizde engelli
derneklerinde ve Spor Kulüplerinde başkanlık ve yöneticilik yapmıştır
Türk Kadınını Güçlendirme Vakfı Denetim kurulu Üyesidir
Ordu’da Bayan futbol takımının kuruculuğunu ve yöneticiliğini yapmıştır.
Ordu’da konut kooperatifleri kurarak ve başkanlık ve yöneticilik yaparak 900
kişiyi konut sahibi yapmıştır Halen Kano,Rafting ,Teakvando branşlarında
Faaliyet gösteren Morbeyaz Spor Kulübünün Başkanlığını yürütmektedir
Üyesi olduğu vakıf ve eğitim gönüllüleri dernekleri vasıtasıyla yılda 250
öğrenciye burs verilmesine yardımcı olmaktadır.
TİCARİ FAALİYETLER
1996 yılında kendisi gibi memur olan kamu çalışanı 130 ortakla ticarete atılmiş
gıda toptancılığı ve marketcilik yapmıştır. Emekli olduktan sonra 2008 yılından
beri inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmasını kurmuş faaliyetlerine devam
etmektedir.
ALDIĞI ÖDÜLLER
2004 yılında Eko Vitrin dergisinin düzenlediği ankette Türkiye’de yılın
Profosyonel yönecisi seçilmiştir.
2006 yılında İL valisi Kemal YAZICIOĞLU tarafından DEVLET TAKDİRNAMESİ ile
ödüllendirilmiştir.
İline ve bölgesine yaptığı hizmetler karşılığında Ülkü ocaklarından,MHP bölge
illerinden,kamu kurum ve kuruluşlarından sivil toplum örgütlerinden 813 ödül ve
plaket almıştır.

Ve ÇOTANAK markasıyla fındık yağını markalaştıran kişidir…

Op.Dr.FİKRİ ARSLAN’IN ÖZGEÇMİŞİFİKRİ ARSLAN

ladik Akpınar İlköğretmen Okulunda okurken 1972 yılında Yüksek Öğretmen Okuluna seçilmiştir.Buradan Tıp Fakültesini kazanarak farklı bir mesleği tercih etmiştir.Türkiyenin çeşitli il ve ilçelerinde doktor olarak hizmet vermiş binlerce kişinin sağlığına kavuşmasını sağlamıştır.

Samsun Devlet hastahanesinde Genel Cerrah olarak çalışmaktadır.

Prof.Dr.OKAN YEŞİLOT’UN ÖZGEÇMİŞİ

Profesör Doktor Okan Yeşilot ; Ladik Akpınar Anadolu Lisesi’nden 1988 yılnda mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi  Atatürk Eğitim Fakültesinde Tarih Öğretmenliği okudu.Yüksek Lisansını “Hacı Zeynelabidin Tagiyev’in Hayatı ve Faaliyetleri “,Doktorasını” Hasan Melikzade Zerdabi’nin Hayatı ve Faaliyetleri” tezleri ile tamamladı.1995 yılında Araştırma görevlisi olarak başladığı akademik kariyerinde sırayla 2003 yılında doktor,2008 yılında Doçent,2014 yılında ise Profesör ünvanlarını alarak başarılarını sürdürdü. 2008 yılından beri Marmara Üniversitesi  Fen Edebiyat Fakültesinde Kafkasya Tarihi ABD Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.OKAN YEŞİLOT

Okan Yeşlilot’un bir çok kitabının yanında ; ulusal ve uluslararası Dergilerde yayınlanmış çok sayıda  Makale/derleme yazıları bulunmaktadır.Uluslararası ve ulusal bilimsel toplantılarda bir çok  bildiri  sunmuştur.Yine aynı ölçekteki sempozyumlarda Yönetsel görevler üstlenmiştir.

Yazdığı Kitaplar

YEŞİLOT, O. (2014). Şah’ın Ülkesinde Rus Çarı I. Petro’nun İran Elçisi Artemi Volınskiy’nin Kafkasya Raporu. Yeditepe İstanbul

YEŞİLOT, O. (2014). Hazar’dan Karadeniz’e Stratejik Bakış (Editör). Yeditepe İstanbul

Yesilot, O. (2012). Hasan Melikzade Zerdabi ve Ekinci Gazetesi. Yeditepe İstanbul

Yesilot, O. (2012). Bağımsızlıklarının 20. Yılında Türk Cumhuriyetleri ve Türkiye (Editör). Pelikan Basım İstanbul

Yesilot, O. & Kara, A. (2011). Avrasya’nın Yükselen Yıldızı Kazakistan. İTO İstanbul

Yesilot, O. (2010). Ateş Çemberinde Azerbaycan. Yeditepe İstanbul

Yesilot, O. (2005). Değişen Dünya Düzeninde Kafkasya (Editör). Kitabevi İstanbul

Yesilot, O. (2004). Tagiyev. Kaknüs İstanbul

Makale / Derleme

YEŞİLOT, O. (2014). “The Crimean Crisis in the Context of New Russian Geopolitics”. İnsight Turkey. Sayı 2. Cilt 16 sf 167-181.

Yesilot, O. (2013). “Azerbaycan’da Ekonomik Gelişmenin Toplumun Modernleşme Sürecine Etkisi: Tagiyev Örneği”. Türk Modernleşmesi (Editör: Arif Kolay). Sayı -. Cilt – sf 235-262

Yesilot, O. & Özdemir, B. (2012). “Türkiye ile Ermenistan Arasında İmzalanan 10 Ekim 2009 Protokolleriyle İlgili Bir Değerlendirme”.Bağımsızlıklarının 20. Yılında Türk Cumhuriyetleri ve Türkiye. Sayı -. Cilt – sf 171-194.

Yesilot, O. & ÖZDEMİR, S. K. B. (2011). “Kırım Tatar Türklerinin Tarihi ve Güncel Sorunları Perspektifinde Sosyo-Kültürel Yapısı, Ukrayna’daki Etnik Barışa Katkıları ve Türkiye’deki Akrabalarıyla Kültürel İlişkileri”. 21. Yüzyılda Türk Dünyası. Sayı -. Cilt – sf 101-120.

Yesilot, O. (2011). “ Hasan Melikzade Zerdabi’nin Görüşleri”. 9. Uluslar arası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi Tebliğleri. Sayı -. Cilt 2. Cilt sf 277-288.

Yesilot, O. (2010). “ Azerbaycan Tarihi”. Piyasa Ekonomisine Geçiş Sürecinde Azerbaycan, Haz. Eyüp Zengin. Sayı -. Cilt – sf 35-42.

Yesilot, O. (2009). “Kafkasya Müslüman Aydınlarının Manevi Atası: Hasan Melikzade Zerdabi’nin Hayatı ve Fikirleri”. Orta Asya ve Kafkasya Araştırmaları. Sayı 7. Cilt – sf 123-142.

Yesilot, O. (2008). “Türkmençay Antlaşması ve Sonuçları”. Atatürk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi. Sayı S. 36. Cilt 36 sf 187-199

Yesilot, O. (2007). “Azerbaycan Örneğinde Türk Cumhuriyetlerinde Sosyal Ve Kültürel Hayatı Etkileyen Dış Tehditler”. Türk Dünyasının Problemleri ve Çözüm Önerileri. Sayı -. Cilt – sf 433-450.

Yesilot, O. (2007). “Stalin Döneminde Azerbaycan’da Eğitim Politikaları”. Stalin ve Türk Dünyası. Sayı -. Cilt – sf 267-279.

Yesilot, O. (2006). “Karabağ Savaşı’nın Sessiz ve Mağdur Tanıkları”. Manas Universiteti Koomduk İlimder Jurnalı. Sayı 15. Cilt 15 sf 85-92

Yesilot, O. (2006). “Rusya Türklerinin İlk Türkçe Gazetesi: Ekinci”. Türk Dünyası Araştırmaları. Sayı 161. Cilt – sf 203-217

Yesilot, O. & ULUSOY, B. (2006). “Avrasya Coğrafyasında Rusya-ABD Nüfuz Mücadelesi”. Turuncu Devrimler, Der. Sinan OĞAN. Sayı -. Cilt – sf 178-195.

Yesilot, O. (2006). “Azerbaycan’da Aydınların Yetişmesinde Zenginlerin Rolü (XIX. Yüzyılın Sonları-XX. Yüzyılın Başları)”. Kafkas Dosyası, Haz. Ali AHMETBEYOĞLU vd.. Sayı -. Cilt – sf 183-208.

Yesilot, O. (2005). “Çarlık Rusyasının Azerbaycan’ı İşgali”. Türklük Araştırmaları Dergisi. Sayı 18. Cilt – sf 123-130

Yesilot, O. (2005). “Azerbaycan’daki Çeçen Mülteciler ve Rusya İle İlişkilere Yansımaları”. Değişen Dünya Düzeninde Kafkasya, Ed. Okan YEŞİLOT. Sayı -. Cilt – sf 191-206

Yesilot, O. (2003). “Azerbaycan’da Lezgi Sorunu”. Sekizinci Askeri Tarih Semineri Bildirileri II. Sayı -. Cilt – sf 183-190.

Yesilot, O. (2002). “Azerbaycanlı Bir Ortaçağ Tarihçisi: Ziya Bünyadov (1923-1997)”. Türklük Araştırmaları Dergisi. Sayı 12. Cilt – sf 349-355.

Yesilot, O. (2002). “Bağımsızlığının 10. Yılında Azerbaycan’da Kaçkın Ve Mecburi Göçkünlerin Problemleri”. Bağımsızlıklarının 10. Yılında Türk Cumhuriyetleri. Sayı -. Cilt – sf 469-480.

Yesilot, O. (2002). “Çarlık Yönetimimde Azerbaycan”. Türkler. Sayı -. Cilt C. XVIIII sf 541-544.

Yesilot, O. (2000). “Kafkaslardaki İlk Müslüman Kız Okulu (Aleksandryevski Kız Okulu). Akademik Araştırmalar Dergisi. Sayı 6. Cilt – sf 285-293.

Kongre(Sempozyum) Etkinlikleri

Bildiriler

YEŞİLOT, O. (2014). ”Tarih ve Uluslararası İlişkiler Açısından Kırım” 11. Milli Türkoloji Kongresi. İstanbul, Türkiye

YEŞİLOT, O. (2014). ”Caucasian Muslims” History and Cultures of Muslim Peoples around the Black Sea Region. Bucharest, Romania