Ana Sayfa ŞUBELERİMİZ Samsun Şubesi Samsun Şubesi Haberleri AKPINAR MEZUNİYET ŞENLİĞİ 03.05.2019 06.05.2019 08:44
AKPINAR MEZUNİYET ŞENLİĞİ 03.05.2019

AKPINAR 2019 MEZUNLARINI UĞURLUYOR…

Akpınardan bu yıl mezun olan gençlerimiz her yıl olduğu gibi eğlenceli bir veda ile okulumuzdan ayrılıyor ve yeni hedefleri için yola koyuluyorlar. 3 Mayıs 2019 tarihinde düzenlenen törenlerle Mezuniyetlerini bir şenliğe çeviren gençlerimize Lader Samsun Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri de iştirak ederek onları uğurladılar.

Akpınar Fen Lisesi  öğrencilerimiz mezun olmanın sevincini ve Akpınardan ayrılmanın hüznünü birlkte yaşadılar. Akpınardan Okulumuzun önüne kadar meşale  ve  Türk Bayrağımızla  yürüdüler. Marşlar söylediler. Fen Lisesi  önünde İstiklal Marşımızı Okudular. Daha sonra davul zurna eşliğinde halaylar çektiler. Oyunlar oynadılar. Sonra havuza atma ve atlama geleneğini sürdürdüler. Havuzun içinde yine Istiklal Marşımızı okudular.  Okul hamamına giderek banyolarını yaptılar, kazan çayını anılarına eklediler. 4 yıl  geçirdikleri okuldaki öğrencilik yaşamını bitirmenin sevincini ve hüznünü yaşadılar. Okul yönetimine öğretmenlerimize Akpınar ruhunu yaşattıkları için teşekkür diyoruz. Üniversite sınavına girecek ve hayata atılacak öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

AKPINAR GELENEKLERİ
Kurumların bir sosyolojisi olduğu gibi psikolojisi de vardır ve bu, nesilden nesile geçerek devam etmektedir.
Akpınar Fen Lisesi’nde, 79 Yıllık bir geleneğin devamında Anadolu Öğretmen Lisesi döneminden kalan gelenekler devam ediyor.
Bunlardan biri öğretim yılının başında 9. sınıfa kaydolan öğrencilere 11. sınıf öğrencilerinin “Hoş geldin” etkinliğidir.
Diğeri, mezunların bir törenle okula veda etmeleri ve tören sonunda havuza atlayarak topluca İstiklal Marşımızı söylemeleridir.
En etileyicisi ise, mezunların elbirliği ile okula kalıcı bir eser bırakmalarıdır.
3 Mayıs Günü yaptığımız ziyarette mezuniyet törenine katıldığımız 2019 mezunlarının bıraktığı eserin fotoğrafını yayınlıyoruz.
“Akpınarlı olmak ayrıcalıktır” diyen haksız mıdır sizce?…

SAMSUN LADER YÖNETİM KURULU