Ana Sayfa ŞUBELERİMİZ Genel Merkez Genel Merkez Haberleri Eğitimde Öğretmenin Rolü ve Önemi 22.11.2019 24.11.2019 18:17
Eğitimde Öğretmenin Rolü ve Önemi 22.11.2019

LADER ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ KAPSAMINDA ” EĞİTİMDE ÖĞRETMENİN ROLÜ VE ÖNEMİ ” KONULU BİR KONFERANS DÜZENLEDİ.

Konferans 22.11.2019 tarihinde İstanbul Fasuli Restaurant’da gerçekleştirildi. Sunumlar Akpınar Mezunu ve Lader Yönetim Kurulu üyesi , Medeni Berk İlkokulu Müdürü Sayın Ergün AKŞAHİN tarafından yapıldı.

Bu konferansta özellikle ;

Eğitim faaliyetlerinin yürütülmesi ancak iyi yetişmiş hür düşünceli mesleğini seven öğretmenlerle mümkündür.  Öğretmenlerin geleceğin insanlarını en mükemmel şekilde eğitmeleri için kendilerini de en iyi şekilde yetiştirmeleri gerektiği vurgulamıştır.

Gerek uluslararası gerekse ulusal düzeyde yapılan değerlendirme çalışmaları ve araştırmalar, öğretim sürecinin kilit noktası konusunda olan öğretmen niteliklerinin arttırılmasını öğretimde kaliteyi arttırmada en önemli faktör olarak nitelendirmektedir. Bu noktada öğretmen niteliğini arttırmanın bir kalıp ifade veya bir söylem olmaktan çıkıp somut göstergeler ışığında tanımlanmasına ihtiyaç duyulmaktadır.Öğretmenlik bütün dünyada, en fazla değer veri­len ve en fazla itina gösteri­len bir meslek durumundadır.Bir öğretmenin, yeterli bir genel kültüre, konu ala­nıyla ilgili olarak en az öğ­retmenlik yapacağı öğre­tim düzeyine yetecek öl­çüde bilgi ve becerilere sa­hip olması lâzımdır. Çünkü muhatabı insan olan öğret­menlik mesleğinde yapıla­cak bir hata, ihmal, eksik ve yanlışlar; ailenin, toplumun ve devletin geleceğini etki­leyecektir. Bunun için, hem öğretmenin hem de öğren­cilerin yetiştirilmesi son de­rece önemlidir.

Öğretmenlerin genel an­lamda, beş temel görevi vardır. Bunlar; Öğretme, yönetme, uzmanlık, kişilik geliştirme ve rehberliktir. Bu görevlerin, koordineli ve bir bütün olarak yü­rütülmesi, öğretmenlik be­cerisiyle ilgilidir. Bu da, bilgi ve pratiğin birlikte kulla­nılmasına dayanır.

Tüm bunların ışığında “öğretmen” kavramı belki de “öğrenen-araştırmacı öğretim tasarımcısı” olarak da tanımlanabilir.

Mükemmel ve Akpınarlılara yakışır bir konferans veren Sayın Ergün AKŞAHİN ve katılım gösteren arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.