Ana Sayfa HAKKIMIZDA Derneğimizin tarihçesi LADER’İN TARİHÇESİ 06.04.2013 10:49
LADER’İN TARİHÇESİ

DERNEĞİMİZ LADER’İN KURULUŞ ÖYKÜSÜ VE TARİHÇESİ

Derneğimizin temelleri 1996 yılı kasım ayında bir grup Akpınar’lı arkadaşımızın girişimiyle İstanbul Galatasay’da bulunan Yüksek Ticaretliler Lokalinde  düzenlenen ve yaklaşık 100 kişinin katıldığı yemekli  tanışma toplantısıyla atılmıştır.

Bu tarihten itibaren Prof.Dr. Recep Özgültekin’in önderliğinde bu işe gönül veren bir çok arkadaşımız  sık sık bir araya gelerek Akpınar mezunlarının  güçlerini birleştirmesi , camia olmanın gereklerinin yerine getirilmesi  amacıyla çalışmalar yapmaya başlamıştır. Bu amaçla 23 Mayıs 1997 tarihinde İstanbul’da 300 mezunumuzun katılımıyla bir yemek düzenlenmiştir.O geceye katılan tüm mensuplarımızda ilişkilerimizi planlı olarak geliştirecek bir Dernek kurma arzusu belirgin olarak ortaya çıkmıştır.

Bunun için Akpınarlılık ruhunu hazmetmiş, İstanbul’da yaşayan çeşitli meslek gruplarına mensup (Öğretmen,Avukat,Doktor,Mühendis,Öğretim Üyesi,Sanatçı,Bankacı, Belediye mensubu ,serbest meslek  erbabı) 18 arkadaş bir araya gelerek LADER’i kurmaya karar vermiştir. Oluşturulan geçici Yönetim Kurulunun ilk faaliyeti 30 Mayıs 1998 tarihinde,içinde öğretmenlerimizin de bulunduğu 400 kişinin katılımıyla büyük bir yemekli toplantı düzenlemek olmuştur. Bunun yanında; Derneğimiz bir eğitim kurumu gibi çalışarak, birbirinden ilginç mesleki ve aktüel konularda  ayın 3.Cuma günü İstanbul’da  olmak üzere konferanslar başlatılmış ve halen aralıksız ve hiç aksamadan sürdürmektedir.

Dernek  tüzüğünü  oluşturduktan sonra  resmi  kuruluş  işlemleri  için 7 arkadaş, görevlendirilerek başvuru  yapılmıştır. Bakırköy Kaymakamlığının 02.10.1998 tarihinde  tebliğ ettiği izin yazısı ile Derneğimiz resmen kurulmuş, 14 Mart 1999 tarihinde ilk olağan genel kurul toplantısı yapılarak Yönetim Kurulu belirlenmiştir.

Dernek resmen kurulduktan sonra ilk büyük etkinliği 12 Aralık 1998 tarihinde  250 mensubumuzun katılımıyla İstanbul Park restoran’da yapılmıştır.Sivil toplum olmanın gereklerinde olan öneri sunma , eğitim kalitesini artırmaya katıda bulunma , çözüm üretmede etkin olma gibi öngörülerle ; 12 Haziran 1999 tarihinde İstanbul Uğur kolejinde  ilki düzenlenen ve daha sonraki yıllarda da devam eden “AKPINAR KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ “  gibi organizasyonlar yapmanın gururunu yaşadık.Yine İlk sayısı temmuz 1999 da yayınlanan “ÇAĞDAŞ AKPINAR”  ismi ile eğitim, bilim ,kültür ve aktüalite dergisi  çıkartılmaya başlanmıştır.

Okulumuz;  mezun ve mensuplarının birlik ve dayanışması, Okul- Mezun-Öğrenci  ilişkilerinin ve aidiyet duygusunungeliştirilmesi , mezunlarımızın yıllar sonra bir araya gelmesi  için “PİLAV GÜNLERİ”  ilk olarak 20 Mayıs 2000 Cumartesi günü, Kültür etkinlikleri ile birleşitirilerek düzenlenmiştir. İkinci Pilav günü bundan 5 yıl sonra 19 Mayıs  2005 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Mezun , mensup ve  üyelerimizin yoğun isteğiyle bu yıldan itibaren her yıl olmak üzere geleneksel olarak okulumuzda  PİLAV GÜNÜ vesilesiyle  AKPINARLILAR buluşmaktadır.

Daha sonraları 2000 yılında  Samsun, 2006 yılında  Ordu ve 2008 yılında ise  Ankara şubeleri kurulmuştur. Genel Merkez , Şubeler ve   Giresun ve Amasya’da şube olmamasına karşın Akpınarlı arkadaşlarımız tarafından  her yıl çeşitli etkinliklere imza atılmaktadır.

Bizler bugün ; Arkadaşlarımızı, Öğretmenlerimizi, Öğrencilerimizi  kısaca tüm mensuplarımızı  “AKPINAR PAYDASI “ altında bir araya getirmenin ve bir Camia olmanın farkındalığını yaşatmanın gururu ve mutluluğunu yaşamaktayız.

LADER-LADİK AKPINAR KÖY ENSTİTÜSÜ,İLKÖĞRETMEN OKULU,ÖĞRETMEN LİSESİ,ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ DAYANIŞMA EĞİTİM VE KÜLTÜR DERNEĞİ

Etiketler