Ana Sayfa ŞUBELERİMİZ Genel Merkez Genel Merkez Haberleri KONFERANS Prof.Dr.Okan YEŞİLOT 18.12.2015 21.12.2015 23:56
KONFERANS Prof.Dr.Okan YEŞİLOT 18.12.2015

LADER-İSTANBUL PROF.DR.OKAN YEŞİLOT’UN SUNUMUYLA  ”TARİHTEN BUGÜNE RUSYA’NIN TÜRK DÜNYASI POLİTİKASI” KONULU BİR KONFERANS DÜZENLEDİ.

Lader İstanbul  18 Aralık 2015 tarihinde,Marmara Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Akpınar Mezunu Prof.Dr.Okan YEŞİOT’un sunumunu yaptığı “Tarihten Bugüne Rusya’nın Türk Dünyası Politikası konulu bir konferans gerçekleştirdi.

Konferansta değerli hocamız bin yıllık bir geçmişi olan Türk -Rus ilişkilerini bir bilim adamı gözüyle değerlendirdi.Bugüne kadar bilmediğimiz birçok konuya açıklık getirdi.Daha sonra sorulu cevaplı bölüme geçilerek akıllarda soru kalmaması için tüm konular tek tek açıklandı.
Mezunlarımızın büyük ilgi gösterdiği konferansa konuk konuşmacı olarak katılan değerli arkadaşımız Prof.Dr.Okan Yeşliot’a teşekkür ederiz.

Prof.Dr.OKAN YEŞİLOT’UN ÖZGEÇMİŞİ

Profesör Doktor Okan Yeşilot ; Ladik Akpınar Anadolu Lisesi’nden 1988 yılnda mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi  Atatürk Eğitim Fakültesinde Tarih Öğretmenliği okudu.Yüksek Lisansını “Hacı Zeynelabidin Tagiyev’in Hayatı ve Faaliyetleri “,Doktorasını” Hasan Melikzade Zerdabi’nin Hayatı ve Faaliyetleri” tezleri ile tamamladı.

1995 yılında Araştırma görevlisi olarak başladığı akademik kariyerinde sırayla 2003 yılında doktor,2008 yılında Doçent,2014 yılında ise Profesör ünvanlarını alarak başarılarını sürdürdü. 2008 yılından beri Marmara Üniversitesi  Fen Edebiyat Fakültesinde Kafkasya Tarihi ABD Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.

Okan Yeşlilot’un bir çok kitabının yanında ; ulusal ve uluslararası Dergilerde yayınlanmış çok sayıda  Makale/derleme yazıları bulunmaktadır.Uluslararası ve ulusal bilimsel toplantılarda bir çok  bildiri  sunmuştur.Yine aynı ölçekteki sempozyumlarda Yönetsel görevler üstlenmiştir.

Yazdığı Kitaplardan bazıları..

YEŞİLOT, O. (2014). Şah’ın Ülkesinde Rus Çarı I. Petro’nun İran Elçisi Artemi Volınskiy’nin Kafkasya Raporu. Yeditepe İstanbul YEŞİLOT, O. (2014). Hazar’dan Karadeniz’e Stratejik Bakış (Editör). Yeditepe İstanbul Yesilot, O. (2012). Hasan Melikzade Zerdabi ve Ekinci Gazetesi. Yeditepe İstanbul Yesilot, O. (2012). Bağımsızlıklarının 20. Yılında Türk Cumhuriyetleri ve Türkiye (Editör). Pelikan Basım İstanbul Yesilot, O. & Kara, A. (2011). Avrasya’nın Yükselen Yıldızı Kazakistan. İTO İstanbul Yesilot, O. (2010). Ateş Çemberinde Azerbaycan. Yeditepe İstanbul Yesilot, O. (2005). Değişen Dünya Düzeninde Kafkasya (Editör). Kitabevi İstanbul Yesilot, O. (2004). Tagiyev. Kaknüs İstanbul

ETKİNLİKTEN KARELER