Ana Sayfa ETKİNLİKLER TÜRKİYE’DE SOSYAL GÜVENLİK 22.12.2017 26.12.2017 21:09
TÜRKİYE’DE SOSYAL GÜVENLİK 22.12.2017

İSTANBUL LADER  22.12.017 TARİHİNDE “TÜRKİYE’DE SOSYAL GÜVENLİK ” KONULU KONFERANS DÜZENLEDİ.

Fasuli restaurantta yapılan Konferansta sunumu Sosyal Güvenlik Kurumu eski Müdür Yardımcılarından Ahmet ERDOĞAN gerçekleştirdi.Konuşmacı konuğumuz özetle aşağıdaki konular üzerinde durdu.

Sosyal güvenlik, bir toplumda iktisadi kalkınmaya paralel olarak insan kaynağının korunması ,sosyal refah düzeyinin yükseltilmesi ve sürdürülmesi bakımından en temel ihtiyaçlardan birini oluşturmaktadır.

Çünkü sosyal güvenlik, toplumun tüm kesimlerini özellikle çalışanları  çeşitli risk ve tehlikelere karşı korumakla kalmayıp aynı zamanda geleceklerini güvence altına almak yönünden de önem taşımaktadır. Dolayısıyla bir ülkedeki sosyal güvenlik sisteminin yapısı, o ülkenin ekonomik ve sosyal koşulları ile doğrudan ilişkilidir.

Belirli olaylar kişinin çalışma hayatından uzaklaşmasına, çalışma gücünde kayba sebep olmaktadır. Kişinin gelir devamlılığını bozan ve çeşitli ihtiyaçlarına cevap vermesine engel olan faktörlere risk adı verilmektedir. Tehlike (risk) kavramı; sosyal güvenliğin temel kavramlarından olup, kısaca sosyal güvenlik ihtiyacını doğuran sebeplerdir. Tehlikeler insanlık tarihi ile yaşıttırlar. Bu nedenle sosyal güvenlik en ilkelinden en gelişmişine kadar her toplumlar için bir ihtiyaçtır.

Sunumda, sosyal güvenlik kavramını, sosyal güvenlik sisteminin araçları, tarihçesi ve Türkiye’de sosyal güvenlik sistemi incelenmiştir.

Konferansta ayrıca;

SSK’lılara Yönelik Düzenlemeler

Memurlara Yönelik Düzenlemeler

Bağımsız Çalışanlara Yönelik Düzenlemeler

Emeklilik ,iş göremezlik

Detaylarıyla açıklanmıştır.

Soru ve cevapların ardından Genel Başkanımız Av.Selahattin AYDIN bir teşekkür konuşması yapmıştır.

KONFERANSDAN GÖRÜNTÜLER