Ana Sayfa ŞUBELERİMİZ Genel Merkez Genel Merkez Haberleri AKPINAR TANITIM FİLMİ ÇEKİMİ TEMPO TV. 28.02.2020 03.03.2020 20:59
AKPINAR TANITIM FİLMİ ÇEKİMİ TEMPO TV. 28.02.2020

AKPINAR VE EĞİTİM MÜZEMİZİN TANITIMI İÇİN TEMPO TV TARAFINDAN OKULUMZDA ÇEKİMLER YAPILDI..

28 Şubat 2020 Cuma günü   Akpınar’ın tanıtımı çalışmaları kapsamında Tempo TV tarafından okulumuzda çekimler yapıldı.Hazırlanan döküman müsait bir zamanda düzenlenecek bir programla Tempo TV de yayınlanacaktır.

Lader kurucu üyesi ve  Zeytinburnu eski Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Öncü’nün önderliğinde Akpınar’ın tanıtım  için  yapılan  çalışma esnasında duygulu anlar yaşandı.

Samsun Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri  Akpınar Köy Enstitüsünün kısa tarihçesi ve Akpınar Eğitim Müzesi’nin tanıtımı için TEMPO TV’nin çekimlerine katıldı.

Akpınar Köy Enstitüsü 1949 Mezunu Sefer Aktaş ve 1954 Mezunu Mecit Kalkan Ağabeylerimiz BİRİZ Çeşmemizin başında Akpınar’ın ilk dönemlerini anlattılar.

Oradan eskiden Akpınar Misafirhanesi olarak kullanılan bakımsız binayı görüntüleyen çekim ekibi yerleşkenin omuzlarında yer alan ÖNCE VATAN ve Şehitliğe uğradı.

O zamanlar bize çok yakın geliyordu ama  yorgun ayaklarımızla vardık ki eskilerin yerinde yeller esiyor.

Taşlar dizilip kireçle boyanmış ve uzaklardan bile okunan ÖNCE VATAN yazısı ancak hafızalarımızda kalmış…

1943 Depreminde Akpınar’da vefat edenlerle beraber başka mezarların da bulunduğu, 22 Köy Enstitüsünün adı yazılı taşların yer aldığı ŞEHİTLİK çok bakımsız kalmış, üzüldük.

Öğle yemeğini öğrencilerle birlikte yedikten sonra Akpınar Eğitim Müzesi’ndeki çekimler yapıldı.

Lader Genel Merkezi tarafından sponsorluğu yapılan ve emek verilen bu tanıtım filminin Akpınar Eğitim Müzesine  ve okulumuza olan ilginin artmasını sağlayacağını düşünmekteyiz..

Katılan destek veren arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.